In ‘In the Picture' komt iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan E.R. (Edwin) Gevers AA, vennoot bij Hermans & Partners accountants en adviseurs, tevens vestigingsmanager van kantoor Gorinchem.


Edwin Gevers (links) en Wim Verhagen.

1. Wat voor bedrijf is Hermans & Partners?

"Hermans & Partners is een accountantskantoor voor het midden- en kleinbedrijf, met uitzondering van agrarische bedrijven en non-profitorganisaties," steekt Edwin Gevers van wal. "We hebben een vestiging in Gorinchem en een in Mijnsheerenland. Naast accountancydiensten kunnen ondernemers bij ons terecht voor belastingadvies, juridische dienstverlening, bedrijfsopvolging en -acquisitie, automatiserings- en bedrijfsadvies, loon- en salarisadministratie en mediation vanuit zowel accountancyvraagstukken als juridische vraagstukken. Ook zijn enkelen van onze medewerkers gespecialiseerd in pensioenadvies voor de DGA/ondernemer, financial planning en HRM. Tot slot kunnen we ondernemers informeren op het gebied van (Europese) subsidies en een subsidieaanvraagtraject in gang zetten."

2. Wat maakt Hermans & Partners uniek?

Edwin Gevers antwoordt enthousiast: "Wij hebben een aantal unieke speerpunten. One-stop-shopping: De ondernemer heeft het druk met ondernemen: daar ligt zijn core business, zijn kennis en motivatie. Omdat wij zoveel disciplines in huis hebben, kunnen we onze cliënten via het one-stop-shopping-principe veel werk uit handen nemen. Mochten de vragen van een ondernemer buiten onze expertise vallen, dan kunnen wij via ons netwerk een schakel vormen met bijvoorbeeld notariskantoren, advocatenkantoren en banken. Proactief zijn: Vanzelfsprekend houden we alle wetswijzigingen en vakinformatie bij, en als we het gevoel krijgen dat onze cliënten belang hebben bij deze informatie, dan nemen we zelf contact met hen op. ‘Klankborden': We gaan uit van vertrouwen, een langdurige relatie opbouwen en een goed gesprek op zijn tijd. Wij staan naast de ondernemer: hoe meer je van hem weet, hoe beter je zijn talenten en zijn zwakkere kanten kent en hoe beter je hem kunt adviseren in zijn bedrijfsstrategie. Ondernemerschap: Ons laatste speerpunt is ondernemen. We zijn zelf ondernemer en dus net als onze cliënten bedrijfseconomisch georiënteerd. Wij zoeken steeds de meest optimale positie voor onze cliënten, de DGA/ondernemer en de onderneming op, ook in fiscale zin."

3. Hoe is Hermans & Partners ontstaan?

"In 1994 is Hermans & Partners verzelfstandigd vanuit een grotere organisatie. Het bedrijf vestigde zich in Mijnsheerenland. In 2000 is een samenwerkingsverband tot stand gekomen met een accountantskantoor in Gorinchem. Vier jaar later heeft Hermans & Partners dit kantoor overgenomen. In 1994 is Hermans & Partners begonnen met twaalf medewerkers, inmiddels hebben we bijna vijftig medewerkers," besluit Edwin Gevers.

4. Wat zijn de plannen voor de toekomst van Hermans & Partners?

"Onafhankelijk blijven en groeien," vat Edwin Gevers samen. "Hermans & Partners is een onafhankelijke organisatie. We zijn aangesloten bij allerlei organisaties, waaronder de SRA en staan onder toezicht van de AFM. Dat willen we graag zo houden. Uitbreiding willen we bereiken door onze huidige cliënten een brede dienstverlening aan te bieden en, uiteraard, nieuwe cliënten te acquireren op basis van een goede tot uitmuntende kwaliteit. Wij zullen daarom blijven investeren in kennis en personeel (we willen graag naar 65 tot 75 medewerkers)."

5. Wie zijn de mensen achter Hermans & Partners?

Edwin Gevers: "Het meest zichtbaar bij Hermans & Partners op kantoor Mijnsheerenland zijn de vennoten C.E.E. (Leon) Hermans RA en S.E. (Svenn) Mastenbroek AA. Met zo'n veertig accountants, fiscalisten, salarisspecialisten, juristen en administratief medewerk(st)ers profileren we ons zo duidelijk mogelijk." Edwin zelf vertegenwoordigt, tezamen met onder anderen W.A.(Wim) Verhagen RA, Hermans & Partners vanuit Gorinchem, waar het kantoor tien medewerkers telt.

Hermans & Partners accountants en adviseurs

Vestiging Mijnsheerenland
Raadhuislaan 6
3271 BT Mijnsheerenland

T: 0186-603222
F: 0186-602513

Vestiging Gorinchem
Edisonweg 6
4207 HG Gorinchem

T: 0183-610101
F: 0183-610109

E: henp@henp.nl
I: www.henp.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief