In ‘In the Picture’ staat iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan mr. M.A.C. (Marc) Backx, advocaat van VQH Advocaten.


mr. M.A.C. (Marc) Backx, advocaat van VQH Advocaten.

1. Wat voor advocatenkantoor is VQH Advocaten?

VQH Advocaten is een advocatenkantoor met vestigingen in Oud-Beijerland, Bergen op Zoom en Rotterdam (Capelle a/d IJssel). Met een team van gespecialiseerde advocaten werken wij in de rechtsgebieden: arbeidsrecht, ondernemingsrecht, contractenrecht (huurrecht bedrijfsruimte), letselschade, familierecht en incasso. VQH Advocaten telt 13 advocaten en heeft in totaal 28 mensen in dienst. Verder is het kantoor laagdrempelig en wordt er gestreefd naar een zo goed mogelijk communicatie met de cliënt.

2. Voor welke rechtsgebieden kan een ondernemer bij VQH Advocaten terecht?

VQH advocaten staat voornamelijk ondernemers bij in het MKB. Een ondernemer kan vanzelfsprekend voor het algemeen contractenrecht bij VQH Advocaten terecht. Diverse advocaten van VQH zijn Letselschadeadvocaat. Wanneer een ondernemer letsel oploopt heeft dit direct gevolgen voor de uitoefening van zijn bedrijf. Onze advocaten hebben ruime ervaring bij de behandeling van dit soort complexe schadezaken. Wij kunnen de ondernemer in dergelijke zaken bijstaan. Het kantoor behandelt ook vele incassozaken. Binnen het kantoor bestaat er een aparte incassoafdeling, zodat een ondernemer onbetaalde vorderingen door de incassoafdeling kan laten incasseren. Tevens heeft het kantoor een ruime ervaring op het gebied van huurrecht bedrijfsruimte en arbeidsrecht. Mede gezien de veranderingen per 2015 in het arbeidsrecht, is het van groot belang dat een ondernemer zich goed laat adviseren over arbeidsrechtelijke kwesties. Naast de meest voorkomende kwesties zoals met betrekking tot het beëindigen van de overeenkomst zijn ook kwesties van belang met betrekking tot bijvoorbeeld het concurrentiebeding, arbeidsongeschiktheid, of bijvoorbeeld een arbeidsongeval. Indien een onderneming zich vooraf laat adviseren of gedurende een kwestie advies inwint en zich laat begeleiden, kan dat onnodige procedures en kosten voorkomen.

3. Wat is de visie van VQH Advocaten?

Zoals ik eerder heb aangegeven, is de visie dat het kantoor laagdrempelig moet zijn en dat een goede communicatie met de cliënt voorop staat. Tevens heeft VQH Advocaten een team van gespecialiseerde advocaten welke een specialisatie-opleiding met goed gevolg hebben afgerond. Zelf ben ik gespecialiseerd in het arbeidsrecht en heb ik daarvoor een specialisatie-opleiding afgerond. Al enige jaren is VQH Advocaten het grootste advocatenkantoor in de Hoekse Waard. Naast de vestiging in Oud-Beijerland heeft VQH Advocaten ook vestigingen in Bergen op Zoom en Rotterdam (Capelle a/d IJssel). Hierdoor is VQH Advocaten gemakkelijk voor cliënten te bereiken en blijft het persoonlijk contact met cliënt gewaarborgd.

4. Wat zijn de plannen voor de toekomst van VQH Advocaten?

VQH Advocaten heeft de koers ingezet op uitbreiding, mede door het realiseren van verschillende vestigingen. Ook in de toekomst zal VQH Advocaten hier energie in blijven steken. Tevens zal VQH Advocaten haar medewerkers blijven stimuleren om zich te specialiseren en daarvoor opleidingen te volgen om zo een goede kwaliteit van dienstverlening te kunnen geven.

5. Kunnen ondernemers vrijblijvend contact opnemen?

Vanzelfsprekend kunnen ondernemers vrijblijvend contact met mij opnemen. Een eerste gesprek is vrijblijvend en daarvoor worden geen kosten berekend. VQH Advocaten acht juist een kennismakingsgesprek van groot belang, omdat een langdurige samenwerking met een ondernemer hoog in het vaandel staat. Indien een ondernemer een kennismakingsgesprek wenst te plannen, is het ook mogelijk dat ik bij de betreffende ondernemer op bezoek kom. Immers, dan kan ik gelijk het mooie bedrijf van de ondernemer bekijken en nog beter inschatten wat de wensen van de betreffende ondernemer zijn en hoe wij de ondernemer van dienst kunnen zijn.

mr. M.A.C. (Marc) Backx
-advocaat-

Vestiging Oud-Beijerland
West-Voorstraat 1
3262 JP  Oud-Beijerland
Tel.: 0186-614477

E: info@vqh.nl
I: www.vqh.nl
FB: www.facebook.com/VQHadvocaten/  


Abonneer op onze nieuwsbrief