MeerBusiness stelt vijf vragen aan Lia voor den Dag, directeur-eigenaar van Van der Meer Verspreiding.


Lia voor den Dag, directeur-eigenaar Van der Meer Verspreiding

 
Wat voor een bedrijf is Van der Meer Verspreiding?

"Van der Meer Verspreiding is een dienstverlenend bedrijf dat de verspreiding regelt en uitvoert van folders en huis-aan-huiskranten. Het gaat hier om ongeadresseerd drukwerk dat verspreid wordt op 260.000 adressen in de regio. Wij zijn een van de snelst groeiende bedrijven in Midden-Nederland volgens de Kamer van Koophandel. We hebben twee vestigingen; een in Vuren en een in Dordrecht.", vertelt Lia voor den Dag.

Wat maakt Van der Meer Verspreiding uniek?

"Onze prijs en kwaliteit. Een betrouwbare verspreiding van het drukwerk van onze klanten is zeer belangrijk. Daarom houden we bij iedere verspreiding steekproefsgewijze controles om te kijken of alles goed bezorgd is. Indien er klachten zijn over de verspreiding dan worden deze goed behandeld. Ik heb nooit aan acquisitie hoeven doen. Alle klanten komen binnen door mond-tot-mondreclame. Als de ene winkelier tevreden is, vertelt hij dit aan zijn buurman en die wordt dan ook klant bij ons. Inmiddels hebben we circa 1000 klanten en verspreiden we iedere week zo’n 3 miljoen folders."

Hoe is Van der Meer Verspreiding ontstaan?

"Het is begin jaren tachtig begonnen met het bedrijf Van der Stelt van mijn moeder. Vanuit een garagebox verspreidden ik en mijn broers en zussen elke week 3500 folders in Gorinchem. Later zijn we verhuisd naar Giessenburg waar mijn moeder het verspreidingsbedrijf van de familie Van Zanten overnam. Sinds 1991 heet het bedrijf S.N.E. van der Meer Verspreidingen en zijn we in Vuren gevestigd. In 2002 is mijn moeder gestopt en heb ik de zaak overgenomen. Op dat moment had ik 15 vaste medewerkers. In 2004 hebben we een extra vestiging in Dordrecht geopend waar we machinaal zonder plastic insteken."

Wat zijn de plannen voor de toekomst van Van der Meer Verspreiding?

"We zijn op zoek naar een groter bedrijfspand in Vuren zodat we ook in Vuren kunnen automatiseren. We willen dan met een extra insteekmachine uitbreiden. We verwachten in het voorjaar van 2010 in een nieuw bedrijfspand te zitten en dat we 40 extra arbeidsplaatsen kunnen genereren. Dit is dan ook het maximum hier in de regio. Verder gaan we de website www.meerwaarvooruwgeld.nl wat meer promoten. Op dit moment staan al onze klanten gratis op deze website met hun aanbiedingen als een stukje extra service. Voor mensen die geen reclame willen ontvangen door de brievenbus, maar wel op de hoogte willen zijn van de aanbiedingen, biedt dit een uitkomst", vertelt Lia voor den Dag trots.

Wie zijn de mensen achter Van der Meer Verspreiding?

"We hebben op dit moment 37 vaste medewerkers en werken met zo’n 1500 bezorgers. De vaste medewerkers zijn chauffeurs, machinevullers en administratief personeel. Ik heb vier kinderen. Mijn dochter werkt ook in het bedrijf. Ik woon hier op het terrein en dat is ideaal. Ik hoop ook in de toekomst een bedrijfspand te vinden waar ook een woonhuis bij kan worden gebouwd.", sluit Lia voor den Dag het gesprek af.


Van der Meer verspreiding BV
Galvaniweg 6
4207 HM  Gorinchem
T: 0183-638055
F: 0183-637847

Van der Meer verspreiding BV
Madame Curiestraat 22
3316 GN  Dordrecht

T: F: 078-6215501

I: www.vandermeerverspreiding.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief