In ‘In the Picture’ staat iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan Ineke van der Lans, directeur van Kappers & Kappers.

                         Ineke van der Lans (directeur Kappers & Kappers) en Ans
                         van der Steenoven (bedrijfsleider Kappers & Kappers).

Wat voor een bedrijf is Kappers & Kappers?

"Kappers & Kappers is een kapsalon waar klanten in een aangename sfeer worden ontvangen en waar extra de tijd wordt genomen om klanten een goed persoonlijk advies te geven. Je kunt hier alleen op afspraak terecht. Naast de normale haarverzorging zijn wij gespecialiseerd in haarwerken. Sommige mensen zijn genoodzaakt om bijvoorbeeld na een chemokuur of vanwege medicijngebruik een haarstuk of pruik te dragen. Dan is wel zo prettig om hierover een goed advies te krijgen. Wij hebben een speciale ruimte om de mensen in alle rust te kunnen adviseren, maar we kunnen ook bij mensen thuis adviseren.", vertelt Ineke van der Lans.

Wat maakt Kappers & Kappers uniek?

"Het verschil met een gewone kapsalon is de beleving. Naast de haarverzorging kunnen klanten bij ons hapjes en drankjes bestellen, relaxen in onze massagestoelen of genieten van een van onze Kérastase rituelen. Wij hebben eigenlijk alles in huis om van het bezoek aan onze kapsalon een ontspannende ervaring te maken. Bij ons kun je bijvoorbeeld ook een metamorfose ondergaan. Dit is leuk als cadeau voor moeder en dochter of voor in het kerstpakket van het personeel. Omdat mensen vaak lang bij ons zijn, hebben we besloten om een rookcabine in te richten voor onze klanten. Zo hoeven mensen niet meer naar buiten om te roken. "

Hoe is Kappers & Kappers ontstaan?

"Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Toen ik twaalf was, wist ik dat ik kapster wilde worden en dat ik later in een rode sportwagen zou rijden. Op mijn 21ste had ik al mijn eerste kapsalon op het Scheffersplein naast de stripwinkel. Ik heb nu nog een kapsalon in de binnenstad op de hoek van het Scheffersplein en de Wijnstraat."

Wat zijn de plannen voor de toekomst van Kappers & Kappers?

"Ik weet niet wat de toekomst zal brengen. Het belangrijkste is dat je het naar je zin hebt. Met de zaak gaat het goed en dan denk ik: moet ik dan nog meer? Andere mensen helpen vind ik veel belangrijker. We sponsoren bijvoorbeeld kindertehuis De Schuilhoek van Stichting Trivium met haar activiteiten. Deze zomer hebben we gezorgd dat de kinderen naar de dierentuin konden en afgelopen winter hebben we de ijsbaan voor hen afgehuurd. Dat soort dingen vind ik geweldig om te doen.", vertelt Ineke enthousiast.

Wie zijn de mensen achter Kappers & Kappers?

"We zijn met 27 mensen bij Kappers & Kappers. Het is een hechte groep die heel goed met elkaar om gaat. We doen veel dingen samen, zoals het bezoeken van beurzen en wereldkampioenschappen. We houden van ons vak en het motiveert enorm om naar deze evenementen te gaan. We doen ook ontspannende dingen met elkaar. We zijn bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden met z’n allen naar een cursus lachtherapie geweest. Belangrijk is dat iedereen respect voor elkaar heeft en dat we altijd voor elkaar klaar staan. Dat is het leuke aan de mensen van Kappers & Kappers.", sluit Ineke van der Lans het gesprek af.

Kappers & Kappers
Van Eesterenplein 252
3315 KC  Dordrecht

T: 078-6212893
E: info@kappersenkappers.nl
I: www.kappersenkappers.nl

 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief