In ‘In the Picture’ staat iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan Martijn de Stigter (account manager) en Ralf Smink (product manager) van Frama Nederland BV.


                                        Ralf Smink en Martijn de Stigter (rechts)

Wat voor een bedrijf is Frama?

"Frama produceert en verkoopt wereldwijd frankeermachines. FraMa, de naam zegt het al, is de afkorting voor frankeermachines. Het hoofdkantoor zit in Zwitserland en we hebben kantoren over de hele wereld van Zuid-Afrika tot aan IJsland en van Nieuw Zeeland tot aan Argentinië. Wij bieden het midden- en kleinbedrijf complete postoplossingen. Naast frankeermachines produceren en verkopen we ook papiervernietigers, vouw-, couverteer- en envelopsluitmachines. Onze nieuwe aanwinst in onze productenlijn is de Bevyz ‘multidrinks’ automaat die we dit jaar in de markt gaan zetten. Je kunt er zowel koude als warme dranken uit halen. Deze drankenautomaat is uniek in de wereld.", vertelt Ralf Smink enthousiast.

Wat maakt Frama uniek?

"Onze snelle service en onze kwaliteit. Vandaag bellen betekent vandaag ook actie. We hebben alles op voorraad in Gorinchem. Onze monteurs werken door het hele land vanuit huis, zodat we overal snel ter plaatse kunnen zijn. Verder bieden we 10 jaar garantie op onze frankeermachines. Daarnaast proberen we onze klanten zo goed mogelijk te adviseren. Doordat we veel van onze machines eerst op proef plaatsen, kunnen we het gebruik monitoren. Op basis van deze gegevens kunnen we onze klanten op maat adviseren. Dankzij de proef ervaart onze klanten vrijblijvend het gemak en voordeel voor zijn onderneming.", aldus Martijn de Stigter.

Hoe is Frama ontstaan?

"In 1970 is Frama ontstaan in Lauperswill, Zwitserland. Vijf jaar later is Frama Nederland opgericht en zijn met twee man in Rotterdam begonnen. Later zijn we verhuisd naar Gorinchem. We zijn nu inmiddels met veertig vaste medewerkers. In deze periode van 33 jaar is FRAMA Nederland uitgegroeid tot marktleider in Nederland met ongeveer twintigduizend frankeermachines.", vertelt Ralf Smink

Wat zijn de plannen voor de toekomst van Frama?

"We zijn van plan om onze frankeermachines nog verder te automatiseren. We hebben op dit moment het NetSet-systeem voor TNT waarbij de klant inbelt op het teledatacentrum om de frankeermachine op te laden. Er is dus een online afrekensysteem. In de toekomst willen we dit systeem gebruiken om de dienstverlening van een frankeermachine aanzienlijk verbreden. Te denken valt bijvoorbeeld aan track & tracé diensten, Pick-up service, (haal de post) activeren van een eigen reclame logo.

Ook willen we in de toekomst onze service uitbreiden met kantoorartikelen. Je kunt nu al inkt en etiketten bestellen via Framashop.nl, maar dan moet de site een soort ‘one-stop-shop’ worden voor onze klanten. Verder willen natuurlijk dat het bedrijfsleven stopt met het plakken van postzegels. Eén van onze concurrenten is de postzegel. De campagne ‘Nederland plakvrij’ is dit jaar genomineerd geweest voor de Esprix marketingcommunicatieprijs. De actie heeft geleid tot een verdubbeling van de verkoop van frankeermachines binnen dit segment.", vertelt Ralf Smink trots.

Wie zijn de mensen achter Frama?

"Het is een club met jonge mensen met een "niet lullen maar poetsen" mentaliteit. Dit zorgt voor een daadkrachtige en snelle response. Frama is goed voor zijn klanten, maar is ook een goede en sociale werkgever. Het is hier totaal niet hiërarchisch. Zelfs de directeur neemt gewoon de telefoon aan.", sluit Martijn de Stigter het gesprek af.

Frama Nederland B.V.
Avelingen West 5
4202 MS  Gorinchem

T: 0183 – 635777
F: 0183–660570
E: frama@frama.nl
I: www.frama.nl

 

 

 

 

 

 

 

Abonneer op onze nieuwsbrief