In ‘In the Picture’ staat iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan Helga Wagenaar, directeur van Plant Invest.                                        

Helga Wagenaar, directeur Plant Invest

Wat voor een bedrijf is Plant Invest?

"Plant Invest adviseert, maakt beplantingsinrichtingsplannen en onderhoudt de interieurbeplanting van bedrijven. Wij zijn een bedrijf dat passie heeft voor het inrichten van werkplekken met groen. Naast elk beeldscherm in een bedrijf hoort wat ons betreft een plant te staan. Uit onderzoek is ook gebleken dat groen op de werkplek een positief effect heeft op de arbeidsproductiviteit van de werknemer. Reden genoeg om als bedrijf te zorgen voor groen in het bedrijf. We richten ons vooral op bedrijven in Zuidwest Nederland. Op dit moment hebben we zo’n 450 klanten van klein tot groot: van een tandarts waar één plantenbak staat tot multinationals met honderden planten.", vertelt Helga Wagenaar trots.

Wat maakt Plant Invest uniek?

"Onze no nonsense mentaliteit. Wij adviseren gewoon een degelijk representatief product dat gemiddeld vijf tot zeven jaar meegaat. Een uitzondering is een klant die 23 jaar geleden een bureauplantje kocht en dit nu als zes meter lange boom in het atrium van zijn bedrijf heeft staan. Verder gebruiken we onze expertise om de klanten te overtuigen wat wel en niet kan met de interieurbeplanting. De interieurbeplanting moet esthetisch verantwoord geplaatst worden om zo het bedrijfspand beter tot zijn recht te laten komen. Hierbij spelen steeds vaker plantmeubelen een belangrijke rol. Hiermee kun je een bepaalde sfeer creëren door het gebruik van verschillende materialen en kleuren die bij het pand passen. Alle materialen die we gebruiken worden gerecycled of hergebruikt. De kunststoffen worden vermalen en als grondstoffen gebruikt om nieuwe plantenbakken te maken. De korrels uit de plantenbakken worden hergebruikt als drainagelagen op bijvoorbeeld daktuinen en het groen wordt ingezameld om groene energie op te wekken. Wij werken al 23 jaar op deze manier."

Hoe is Plant Invest ontstaan?

"Plant Invest is ontstaan als afsplitsing van een hoveniersbedrijf uit Capelle aan den IJssel. In 1996 heb ik het onderdeel interieurbeplanting van het bedrijf overgenomen onder de naam Plant Invest. Door de groei van het bedrijf en de behoefte aan een showroom zijn we in 2003 verhuisd naar Dordrecht. Hier hebben we de ruimte om klanten te ontvangen. Inmiddels zijn we met zeven medewerkers en zijn nog op zoek naar een enthousiaste service medewerker voor de Drechtsteden.", zegt Helga.

Wat zijn de plannen voor de toekomst van Plant Invest?

"Ik zie de toekomst rooskleuring. We zijn van plan om rustig te groeien. We richten ons op kwaliteit en niet op kwantiteit. Als we projecten aanpakken, dan doen we het goed of niet. Dit betekent ook dat je weleens nee moet verkopen. Voor ons is afspraak is afspraak een belangrijke stelregel. Belangrijk is ook dat we korte lijnen houden en dat onze klanten vaste medewerkers hebben als contactpersoon. Het persoonlijk contact is in ons vak namelijk erg belangrijk."

Wie zijn de mensen achter Plant Invest?

"Op mijn 21ste ben ik na mijn opleiding aan de tuinbouwschool een hoveniersbedrijf begonnen. Dit werk heb ik moeten opgeven, omdat ik lichamelijk klachten kreeg van het zware werk. Ik ben altijd in het groen blijven werken en uiteindelijk in 1985 in loondienst bij Plant Invest (toen nog Schollevaart) gaan werken als service medewerker interieurbeplanting en sinds 1996 als directeur-eigenaar. Alle mensen die hier werken, hebben de passie om iets moois te creëren en de interieurbeplanting met groot enthousiasme te onderhouden. Plant Invest is voor mij een fantastische hobby en ik stop er pas mee als ik het ga zien als echt werk.", sluit Helga Wagenaar het gesprek lachend af.

Plant Invest
Jade 204
3316 LJ  Dordrecht

F: 078-6549971
E: info@plantinvest.nl
I: www.plantinvest.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief