Nieuw cybersecurity initiatief gericht op kinderen en onderwijs

Datum : 04-09-2019

OUD-BEIJERLAND – De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO), specialist op het gebied van cybersecurity en security awareness, lanceert een nieuw initiatief speciaal gericht op de online veiligheid van kinderen en het onderwijs: Digitaal Veilig Leren.  

 

Digitaal Veilig Leren  

Cybercriminaliteit is een steeds groter maatschappelijk probleem. Ieder jaar worden meer mensen slachtoffer van diverse vormen van cybercrime. Naast ouderen zijn vooral kinderen en jongeren kwetsbare groepen. Ze zijn een makkelijke prooi, omdat ze zich vaak nog nauwelijks bewust zijn van de online risico’s, gevaren en gevolgen. Vanwege de belangrijke rol die ‘digitale’ opvoeding en onderwijs kunnen spelen in het bestrijden en voorkomen van cybercrime heeft DGDO het platform Digitaal Veilig Leren opgericht.  

“Met Digitaal Veilig Leren willen wij kinderen en jongeren vanuit het onderwijs reeds bewust maken van de hedendaagse online gevaren”, vertelt Erwin Hotting, commercieel directeur van DGDO. “Dat doen we onder andere met e-learnings, workshops en klassikale trainingen, maar ook op speelse manieren zoals een cyberquiz en een cybersecurity escape room.”  

“Inmiddels zijn de eerste scholen bij ons aangesloten en hebben zij kennis gemaakt met de verschillende campagnes. De reacties hierop zijn positief en laten ook duidelijk zien dat er een behoefte is aan digitale opvoeding. Voor zowel primair, voortgezet als hoger onderwijs bieden wij een volwaardig programma, waarbij leerlingen en docenten de juiste tools krijgen aangeboden voor een betere online veiligheid. Ook voor ouders is er de mogelijkheid om het digitale leergedrag te volgen en hier wellicht zelf nog wat van op te steken.”

De Gezonde Digitale Organisatie (DGDO)  

DGDO is sinds 2018 een zelfstandig onderdeel binnen de Nemesys Groep en richt zich op het verbeteren van de cybersecurity binnen bedrijven en organisaties. Naast technische hulpmiddelen zoals firewalls en securitysoftware doet DGDO dit vooral door het security bewustzijn van de medewerkers te vergroten. DGDO biedt hiervoor diverse diensten, zoals e-learnings, workshops, trainingen, simulaties en securitytesten.    

Websites voor meer informatie  

Digitaal Veilig Leren: www.digitaalveiligleren.nl
De Gezonde Digitale Organisatie: www.dgdo.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief