RoosRos wint Innovation Award ZHZ 2019

Datum : 11-06-2019

Gisteren was de uitreiking van de Innovation Award ZHZ 2019. Deze zesde editie vond plaats op het terrein van hotel ARA in de Drechtsteden. In de tuin met podia, ruim 250 gasten, livemuziek, diverse prijzen voor leerlingen en studenten en wervelende presentaties van de genomineerden werd als laatste de winnaar bekend gemaakt van de grootste prijs van de avond, de Innovation Award ZHZ 2019.

Wij hebben met onze inzending Architect 2.0 gewonnen! 

Over tien jaar bestaat de architect in de huidige vorm niet meer. Aan de hand van vier pilotprojecten is onderzoek gedaan naar de toekomst.


De Archi-O-loog verzamelt lokaal verkrijgbare materialen van bestaande gebouwen om hiermee te bouwen: afval als grondstof. De rol van deze architect 2.0 testen wij bij de multifunctionele accommodatie De Boezem in Oud-Beijerland, die nagenoeg compleet van (sloop) afval en herbruikbare materialen wordt gebouwd. Uit een sloopproject in Puttershoek worden materialen geoogst die in De Boezem een tweede leven krijgen.

De Arch-I-Tee ontwikkelde het Tiny House PetitPlace. Door de consument zelf samen te stellen vanachter de computer en als bouwpakket. Van copy-right naar copy-left. PetitPlace wordt aangeleverd als bouwpakket en is door de consument zelf in elkaar te zetten. Op dit moment zijn er tientallen aanvragen en concrete offertes.

De Arch-I-energie transformeert onze projecten van energie-besparend naar energie-leverend. Een architect 2.0 als energiedeskundige. Dit passen we toe binnen onze Scholen vol Energie projecten: in een bouwtijd van een paar weken, voor een vaste prijs voor investering èn 20 jaar exploitatie in één keer afgerekend transformeren wij -zonder bouwer- jaren ’60 en ’70 scholen tot gebouwen als nieuw. Toekomstbestendig! Binnen een jaar leveren wij twee projecten van deze pilot op.

De Arch-I-naut ontwerpt kleine microklimaten in ons grotere microklimaat op aarde. Daarvan is het ontwerp voor de Out-Ark ons eerste pilot project: een klimaat adaptief, autarkisch en drijvend gebouw van de toekomst.


Team RoosRos met de prijs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelien Willems, RoosRos Architecten, 0186-691580.

Abonneer op onze nieuwsbrief