Alert Group introduceert Alert One: alles op het gebied van gebouwmanagement

Datum : 14-01-2020

SLIEDRECHT – Alert Group B.V. en Beveco Gebouwautomatisering B.V. slaan de handen ineen. Het verbluffende resultaat luistert naar de naam Alert One: een volledig web-based systeem waarmee alles op het gebied van gebouwmanagement beheerd kan worden. Volgens John Kruythof, directeur van Beveco, gaat het ‘veel verder dan security’. Zo is het onder meer mogelijk om te bekijken hoe efficiënt het energieverbruik van uw gebouw is.

Alert Group besloot twee jaar geleden op zoek te gaan naar een specialisme als gebouwautomatisering. Kruythof heeft inmiddels zo’n drie decennia aan ervaring binnen deze wereld en besloot in 2003, samen met een compagnon, voor zichzelf te beginnen: de start van Beveco. Zestien jaar later zijn onder meer grote namen als PostNL, Equinix en DOW klant; een mooi moment voor Alert Group om een innige samenwerking aan te gaan. 

Wat ook mooi aansluit op de behoeften en wensen van Alert, is het feit dat Beveco zich vanaf het begin af aan richt op twee hoofddisciplines. Enerzijds zijn dat zaken als klimaatregeltechniek en anderzijds is dit de systeemintegratie van technische systemen, security en safety. Hierdoor is het mogelijk om allerlei systemen die in panden aanwezig zijn, zoals camera, toegangscontrole en brand- en inbraakalarmen, maar ook elektriciteit- en klimaatbeheersing, op een gebruiksvriendelijke manier in software te beheren én bedienen.

Indien er bij een van de door Alert Group beheerde panden op de intercom wordt gedrukt, kan de centralist gelijk zien om welke intercom het gaat, zodra hij de oproep aanneemt verschijnt automatisch de bijhorende plattegrond en komt het betreffende camerabeeld met de te openen deur (of hek/slagboom) in beeld voor overzichtelijke bediening. Daarnaast ziet de centralist ook gelijk alle andere relevantie informatie van diverse systemen, die nodig zijn om de betreffende ‘actie’ uit te voeren. Zo kan er veel sneller geschakeld worden en zijn alle systemen 24 uur per dag, 7 dagen in de week gemonitord. 

Maar zoals gezegd, gaat gebouwautomatisering veel verder dan veiligheid alleen. Sterker nog: het gaat vooral om comfort, gebruiksgemak en beheersbaarheid. Dankzij dit nieuwe systeem hoef je voortaan namelijk niet meer te worstelen met een hele rits aan verschillende interfaces en omgevingen, maar is ieder onderdeel van je gebouwmanagement ondergebracht in één omgeving. Het spreekt voor zich dat dit automatisch leidt tot meer overzicht. Heb je het bijvoorbeeld over verlichting en klimaatbeheersing, dan zorgt Alert One voor energiebesparing, terwijl in het geval van onder meer toegangscontrole en het brandalarm, meer veiligheid het gevolg zal zijn.

Tot slot is de applicatie die Beveco en Alert aanbieden volledig web-based, wat betekent dat het bijvoorbeeld voor onze surveillanten ter plaatse, gelijk mogelijk is om real-time mee te kijken met onder meer camerabeelden en inbraakdetectoren.

Abonneer op onze nieuwsbrief